Başvurunun gerçekleşmesi

 Mekatronik Sistem Operatörü – Seviye 4 ve Mekatronik Sistem Operatörü – Seviye 5 sınavlarına başvuru yapmak için herhangi bir ön şart bulunmamaktadır.

Bu meslekler için sınav başvurusunu web sitemiz üzerinden online olarak yapabilirsiniz.

Bunun için www.cbyt.com.tr internet sitemizdeki “Sınav Başvuru” yu tıklayınız. Bu buton sizi öncelikle aday ekranı kaydınızı oluşturmanız için gerekli sayfaya yönlendirecektir. Aday ekranı şifrenizi belirledikten sonra sistem sizi adım adım yapmanız gerekenler konusunda yönlendirecektir. Başvuru aşamasında herhangi bir soru sormanız gerekirse çekinmeden bütün iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Başvurunun Kabulü

Aday başvurusu bize ulaştığında, başvuru şu yönleriyle incelenir ve uygun görüldüğünde aday numaranız belirlenir:

  • Söz konusu belgelendirme programlarının bütün şartlarını karşılıyor olması;
  • Engelli veya diğer itina gösterilmesi gereken başvuru sahiplerinin durumlarının, belgelendirmeye engel teşkil edip etmediği ve özel ihtiyaçların merkez imkanları dahilinde karşılanıp karşılanamayacağı;
  • Başvuru sahibinin daha önce hile ve kopya sebebiyle herhangi bir sınavının sonlandırılmış olup olmaması. (Böyle bir durumda aday diğer şartları karşılıyorsa, söz konusu sınavın üzerinden bir takvim yılı geçmeden başvurusu onaylanmayacaktır.)

Başvurusu onaylanmayan başvuru sahiplerine sebep/sebepler bildirilir. Başvuru sahipleri, başvurularının onaylanmasına engel teşkil eden şartları değiştiğinde tekrar başvuru yapabilirler.

Başvuru onaylandığında başvuru sahipleri başvurularını gerçekleştirdikleri aday ekranından takip edebilirler.

Başvurunun Tamamlanması

Başvuru sahibi aday ekranında başvurusunun onaylanmasının ardından, başvurunun tamamlanması ve bir sınav planına dahil edilebilmesi için şu belgeleri 15 gün içinde CbyT adresine elden ya da posta yoluyla teslim etmesi gerekmektedir. Başvuru sahibi bu dokümanların CbyT’ye ulaştığından emin olmak konusunda sorumludur. Bir mağduriyet yaşanmaması için gönderdiğiniz belgelerin elimize ulaşıp ulaşmadığını bizlere sormaktan lütfen çekinmeyiniz.

  • Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu veya ATM makbuzu
  • Geçerli bir kimlik belgesinin fotokopisi (Nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi)
  • İki adet vesikalık fotoğraf